Cychefs | Recipes | Cookery Books

Panikos Hadjitofis-CCA President

Panikos Hadjitofis-CCA President

No Comments
sss
Ο Πανίκος Χατζητοφη είναι ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου καθώς και Executive Chef στο “Four Seasons Hotel” Λεμεσού από το 1993!
sss
presidentΑγαπητέ      Πανίκο καταρχήν συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής στο τελευταίο παγκόσμιο αγώνες μαγειρικής στο Λουξεμβούργο. Ποιοί οι επόμενοι στόχοι;

Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια τα οποια ανήκουν σε ολα τα παιδιά της ομαδας. Έχουν καταφέρει μέσα από σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα να κερδίσουν τρία αργυρά μετάλλια, βάζοντας την Κύπρο ανάμεσα  στις πρώτες 15 χώρες στο παγκόσμιο καλεντάρη. Επόμενος μεγάλος στόχος είνα η συμμετοχή στους ολυμπιακους αγώνες μαγειρικής τον Οκτώμβριο  του 2012 στο “ERFURT” της Γερμανίας .

Είσαι από τους προτεργάτες στη δημιουργία του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, και σήμερα Πρόεδρος. Μίλα μας για αυτή σου τη πορεία.

– Στόχοι μου να συνεχίσω την ανοδική εξέλιξη  του επιπέδου των μελών του συνδέσμου μας με ποιοτικά σεμινάρια  και διαγωνισμούς με απότερο σκοπό την αναβάθμιση της γαστρονομίας στην Κύπρο . Επίσης να διατηρήσουμε την καλή εικόνα του Συνδέσμου και της Ολυμπιακής ομάδας στο εξωτερικό.

 

Σαν Κύπρος πόσο ψηλά πιστεύεις μπορούμε ακόμα να ανεβούμε στα παγκόσμια γαστρονομικά σαλόνια;

– Πιστεύω ότι με το επίπεδο που έχει η ομάδα μας σήμερα θα μπορέσουμε στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες να είμαστε πολύ κοντά ή ακόμη μέσα στην α’ δεκάδα.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, πως το ενδιαφέρον από νεαρούς επαγγελματίες μειώνεται συνεχώς δραματικά, εν συγκρίση με πιο παλαιές εποχές. Τι πάει νομίζεις λάθος και πως διορθώνεται;

– Παρατηρούμε σήμερα ότι οι νέοι αναζητούν πιο εύκολα επαγγέλματα από το επάγελμα του σεφ το οποίο θεωρείται δύσκολο  λόγο του ακανόνιστου ωραρίου και της πολλής πίεσης. πιστεύω ότι πρέπει να δωθούν κίνητρα  στους νέους, καλές  συνθήκες εργασίας και αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος.

Γνώρισε μας λίγο τον Πάνικο Χ’ Τοφή έξω από τη κουζίνα και τη στολή

– Καθημερινό κολύμπι και περπάτημα , μου  αρέσει να ασχολούμαι με την περιποίηση του κήπου μου και λάτρης του ποδοσφαίρου.

Ποιά η γνώμη σου για τα μαγειρικά τηλεοπτικά “show” που μας έχουν κατακλήσει τελευταία;

– Πιστεύω ότι έχουν βοήθήσει να εκτιμηθεί περισσότερο το επάγγελμα του σεφ και να αλλάξει η μαγειρική κουλτούρα του κόσμου.

 

Πιστεύεις πως στο χώρο της μαγειρικής υπάρχει ακόμα η αγάπη, η αλληλεγγύη και τα δυνατά συναισθήματα που ενώνονται σαν τα υλικά μιας καλής συνταγής;

– Από δίκης μου εμπειριας πιστεύω ότι αυτό υπάρχει, αν και σε αρκετές μονάδες του χώρου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.  Εδώ πιστεύω  ότι ο Σύνδεσμος μας μπορεί να επηρεάσει θετικά

Ξέρουμε πως είσαι πολυταξιδευμένος.  Αν σου ζητούσαμε να μας πεις τους τρείς πιο αγαπημένους σου γαστρονομικούς προορισμούς ποιούς θα μας έλεγες;

– Λυων , Λονδίνο και τοσκάνη

Αγαπημένο φαγητό του Πανίκου ποιό είναι;

– Μου αρέσει γενικά η Μεσογειακή κουζίνα

Ποιά η γνώμη σου για την γαστρονομική ιστοσελίδα μας www.cychefs.com ;

– Είναι μια ιστοσελίδα πολύ πρωτοποριακή  πλούσια σε γαστρονομικά θέματα, φωτογραφημένες συνταγές, άρθρα από διαιτολόγους και πάρα πολλές άλλες  ενδιαφέρον, που γίνονται εκδηλώσεις.  Είναι πλέον πολύ γνωστή η γαστρονομική ιστοσελίδα των cychefs και αν κρίνουμε από τους εμπνευστές της τους αγαπητούς φίλους Γιώργο Κυπριανού και Αντώνη Νικολάου, είμαι σίγουρος για το πολύπλευρο έργο που θα επιτελέσουν και στο άμεσο μέλλον.

Τέλος θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε σε σένα και σε όσους αγαπάς ότι καλύτερο

– Και εγώ σας ευχαριστώ και κάθε επιτυχία

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5