Cychefs | Recipes | Cookery Books

Michael R. Virardi

Michael R. Virardi

No Comments

1. Κύριε Μιχάλη, καλοσωρίζοντας σας στη συνέντευξη του μήνα στους Cychefs, θα θέλαμεMichael_R_Virardi να μας περιγράψετε τον άνθρωπο και επιχειρηματία Μιχάλη Βιράρτη.

Ο Μιχάλης Βιράρτη καταρχήν είναι μέτοχος και διευθυντής της εταιρείας “Virardi” www.virardi.com, η οποία εμπορεύεται γενικής φύσεως ξενοδοχειακού και επισιτιστικού εξοπλισμού καθώς και οικιακού (κουζίνας και τραπεζαρίας). Επίσης ο Μιχάλης είναι ένας δραστήριος με ηγετικές ικανότητες www.michaelvirardi.com παρουσιάζοντας διάφορα σεμινάρια βοηθά διάφορα άτομα και οργανισμούς, βαζει προτεραιότητες και επιτυχάνει στόχους.

2. Πολλοί φίλοι και άγνωστοι σίγουρα θα διαιρωτούνται αν το επίθετό σας είναι ελληνικό ή όχι! Πέστε μας λίγα λόγια για την καταγωγή σας και την οικογένεια Βιράρτη.

Το όνομα Virardi είναι επίθετο Ιταλικό. Ο παππούς μου ήταν Ιταλός που είχε έρθει στην Κύπρο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν καλός μηχανικός σε ένα μεγάλο “project”. Στην Κύπρο γνώρισε την γιαγιά μου Φάνιο και μαζί απόκτησαν το πατέρα μου Ρολάνδο, ο οποίος δυστυχώς δεν γνώρισε τον παππού καθ’οτι πέθανε όταν ακόμη ο πατέρας μου ήταν μόλις 2 ετών.

3. Είστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει επιτυχώς σπουδάσει και επιμορφωθεί! Ασχολείστε μόνο με τις επιχειρήσεις της οικογένειας  σας (οικιακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό);

Σας ευχαριστώ που μου υποβάλλετε αυτή την ερώτηση! Στις  προτεραιότητες και τα ενδιαφέροντα μου κατέχει σημαντική θέση και η εκπαίδευση, η οποία προετοιμάζει ανθρώπους στο να νιώσουν γεμάτοι και δυνατοί, σαν ανθρώποι και σαν προσωπικότητες. Η εκπαίδευση είναι αυτή που θα τους προετοιμάσει γνωστικά για να προχωρίσουν για το μέλλον. Όπως λέει και το ρητό “το να αποτύχεις να προετοιμαστείς ισούτε με το να προετοιμαστείς να αποτύχεις.” Εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση είμαι και εγκεκριμένος εκπαιδευτής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και σύμβουλος σε μερικές εταιρείες Medochemie, UNICARS, Phanos Epiphaniou, EUREKA, Galatariotis Group of Companies, etc)

4. Σαν ένας απο τους μεγαλύτερους Κύπριους επιχειρηματίες στο τομέα του ξενοδοχειακού και οικιακού εξοπλισμού  ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις του είδους σας;

Για μας δεν είναι πρόβλημα το γεγονός ότι στις μέρες μας περνάμε παγκόσμια οικονομική κρίση. Αντιθέτως νιώθω ότι είναι για την εταιρεία και το ανθρώπινο δυναμικό της μια πρόκληση και ευκαιρία, έτσι ώστε να μάθουμε και να μπορούμε δυναμικότερα να αποδίδουμε, να λειτουργούμε και να προσαρμόζουμε πιο ορθά τις ενέργειες μας σε σχέση πάντοτε για το καλό της επιχείρησής μας.

5. Θεωρείτε οτι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κατά πολύ και το δικό σας τομέα;

100% ναί. Η επιχείρηση μας επηρεάζεται! και πρώτα πρώτα από εμάς και απο το πως σκεφτόμαστε, πως ενεργούμε και πως αντιδρούμε! Είναι όμως γεγονός ότι επηρεάζεται και πολύ από την τουριστική βιομηχανία.

Αυτή τη στιγμή δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η τουριστική μας βιομηχανία βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, αλλα πιστεύω ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει επίσης και θετικά. Μας βοήθησε να δούμε πράγματα και καταστάσεις κάτω από διαφορετικό φακό. Μάθαμε να λιγοστεύουμε τα κόστη μας και  να αποδίδουμε στον ανταγωνισμό καλύτερα! Αυτό μας έκανε να εμπλουτίσουμε και να βρούμε περισσότερους πελάτες και οργανισμούς, που δεν τους εντοπίζαμε ποτέ πρίν.

6. Τελευταία έχετε εκδόσει ένα υπέροχο βιβλίο! Πέστε μας λίγα λογια για αυτή σας τη συγγραφή!

Ήμουνα πάντα ένθερμος υποστηριχτής της διαφοροποίησης; σε προσωπικό και/ ή επαγγελματικό επίπεδο. Το βιβλίο έχει τίτλο “Θετική εμπειρία! 26 απλές ιδέες πώς να ξεχωρίσεις”. Έχει γραφτεί και επιμεληθεί για να κερδίσει τις καρδιές και την ψυχή όλων των αναγνωστών σε όλη την Κύπρο (τώρα και στην Ελλάδα) αποδικνύοντας στους αναγνώστες 26 απλές μεθόδους και ιστορίες πως να διαφοροποιούνται τόσο οι ίδιοι όσο και τις εταιρείες και οργανισμούς τους.

7. Κόσμος που σας γνωρίζει λέει πως έχετε άπλετο χιούμορ και απίστευτο επικοινωνιακό χάρισμα! Υπάρχει κάποιο μυστικό ή μήπως είναι έμφυτο;

Πιστεύω ακράδαντα στη σωστή ανατροφή και στην διαπαιδαγώγηση! Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς μας ήταν αυτοί που μας έμαθαν και εκπαίδευσαν. Ότι βλέπετε στο “πρόσωπό” μου και σας αρέσει είναι ότι με κόπο και μόχθο έδωσε σε μένα η προηγούμενη γενιά. Ετσι αν θέλετε να με συγχαρείτε τότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Επιτρέψετέ μου σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά τον Πατέρα μου Rolando και τη Μητέρα μου Miranda που κάτω από δύσκολες συνθήκες μου έδωσαν μια σωστή ανατροφή και άπλετη αγάπη. Ευχαριστώ επίσης τον αδελφό μου Giovanni, τον οποίο αγαπώ πάρα πολύ και που και αυτός στιγμάτισε και στήριξε την πορεία μου!

8. Ποιά η γνώμη σας για την ανάπτυξη της μαγειρικής τέχνης στη Κύπρο;

Επισιτιστικές Τέχνες!!!, Ευχαριστώ πολύ ανθρώπους σαν και εσάς, που προσφέρατε,  αναπτύξατε τον κλάδο και το επάγγελμα σε φοβερό βαθμό τα τελευταία χρόνια!

9. Πώς βλέπετε την ιστοσελίδα των Cychefs;

Η ιστοσελίδα CyChefs.com είναι η ανερχόμενη και καλύτερη γαστρονομική ιστοσελίδα της Κύπρου. Θα ήθελα να συγχαρώ τους Γιώργο και Αντώνη πρώτα για τη συνεργασία τους αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρουν στους επαγγελματίες, στη νέα γενιά, στους ανερχόμενους Chefs αλλά και γενικότερα στη Κύπρο. Αυτή η ιστοσελίδα είναι σαν μια ναυαρχίδα που θα βγεί και πέρα από την  κύπρο στον υπόλοιπο κόσμο και θα μας κάνει όλους περήφανους! Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω απόψεις και σκέψεις μου μέσα από το www.cychefs.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5