Cychefs | Recipes | Cookery Books

Yiannakis Agapiou – President of the Cyprus Chefs Asssociation

Yiannakis Agapiou – President of the Cyprus Chefs Asssociation

No Comments

agapiou

 • Κε Aγαπίου, ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε με τη πρώτη συνέντευξή σας, να σας φιλοξενήσουμε στο CyChefs.com

Η επικοινωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και κατ’ επέκταση συμβάλλει στην πρόοδο. Ως εκ τούτου σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε.

 • Είσαστε σήμερα πρόεδρος του Συνδέσου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Μεγάλο το φορτίο?

Καμιά φορά θα έλεγα ασήκωτο.

 • Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο του συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος μας σήμερα  έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο το οποίο στηρίζετε στην επιμόρφωση των μελών μας, την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, είτε αυτή είναι γαστρονομική, είτε πολιτιστική καθώς και την αναβάθμιση του γαστρονομικού επιπέδου στην Κύπρο.

 • Θα θέλαμε να μας γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να μας περιγράψετε, πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική;

Η μαγειρική είναι τέχνη και όχι επιστήμη. Για να πετύχει κάποιος στο χώρο της τέχνης πρέπει να φέρει μέσα του τα γονίδια φιλοξενίας και αγάπης για το καλό φαγητό. Αυτά τα γονίδια νομίζω ευθύνονται για την απόφαση μου να μπω στο χώρο της μαγειρικής.

 • Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το “συστατικό” που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος επαγγελματίας, για να καταφέρει να ανέβει στο “βάθρο” της γαστρονομικής καταξίωσης στις μέρες μας;

Σίγουρα το πιο κύριο “συστατικό” είναι να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Επιπρόσθετα να έχει ηγετικές ικανότητες, να σέβεται τον κόσμο και τα γεννήματα της γης, να είναι ευέλικτος, αποτελεσματικός, και να μην φορά ρολόι.

 • Στη Κύπρο, το “μαγειρικό θερμόμετρο” έχει ανέβει στα ύψη τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα έχει ανέβει και όπως ανάφερα προηγουμένως μεγάλο μερίδιο ευθύνης πρέπει να αποδοθεί και στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου.

 • Η παγκόσμια οικονομική κρίση πως νομίζετε επηρεάζει σήμερα το κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας;

Αναμφίβολα η οικονομική κρίση που διανύουμε σήμερα έχει επηρεάσει και τον δικό μας κλάδο. Ο κόσμος σήμερα επιζητά πιο φθηνές λύσεις ως επίσης έχει μειωθεί η συχνότητα που ο κόσμος επισκέπτεται τους χώρους εστίασης.

 • Γνωρίζουμε πως είστε λάτρης της κυπριακής κουζίνας. Μιλήστε μας γι αυτή….

Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες για το θέμα αυτό. Ταπεινά λέω ότι ο καθένας μας έχει υποχρέωση στη προώθηση, αναβάθμιση και προβολή της Κυπριακής κουζίνας που τόσο πολύ όλοι μας έχουμε αδικήσει.

 • Ήσασταν επισκέπτης, σύνεδρος, διαγωνιζόμενος, κριτής και ενεργό μέλος σε πολλούς διαγωνισμούς, εκθέσεις και συνέδρια ανα το παγκόσμιο. Οι εμπειρίες;

Έχω αποκομίσει σωρεία εμπειριών μέσα απ’ όλη αυτή την τριβή. Όνειρο μου και σκοπός μου να μπορέσω να τις μεταδώσω παραπέρα.

 • Ποιο είναι αυτό που δεν θα επιτρέπατε ποτέ στον εαυτό σας, στον εργασιακό τομέα;

Την προχειρότητα, την αδικία και την μη πειθαρχία.

 • Έχετε στο ενεργητικό σας πολλές επιτυχίες και ένα λαμπερό βιογραφικό. Αλήθεια με μια τόσο λαμπρή πορεία και μια βαλίτσα γεμάτη εμπειρίες τι είναι αυτό που σήμερα επιζητάτε;

Σπάνια είμαι στο σπίτι. Έχω στερήσει την παρουσία μου τόσο στην γυναίκα μου όσο και στις δυο μου κόρες. Ευελπιστώ να μπορέσω να ξοφλήσω τα χρέη μου προς την οικογένεια μου που τόσο στερήθηκα και στερούμε και να αποκτήσω ένα ισοζύγιο στην ζωή μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Undefined array key "post_type" in /home/u616560269/domains/cychefs.com/public_html/wp-content/themes/talisa/inc/frontend-form.php on line 254

Warning: Undefined array key "post_id" in /home/u616560269/domains/cychefs.com/public_html/wp-content/themes/talisa/inc/frontend-form.php on line 258

1 2 3 4 5