Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Πατάτες

Οι πατάτες συνήθως που είναι εκτεθειμένες σε έντονο φωτισμό, παρουσιάζουν στην σάρκα τους πράσινα σημάδια. Πρόκειται για την τοξίνη σολανίνη που μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, κεφαλαλγίες, διάρροιες ή πυρετούς. Η λύση είναι απλή, εύκολη και αποτελεσματική. Αφαιρέστε από τις πατάτες το πράσινο μέρος καθώς τις καθαρίζετε και χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη. Θυμάστε λοιπόν πάντα τις πατάτες να τις διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό μέρος αλλιώς η φλούδα τους θα πρασινίζει (ανάλογα και το εσωτερικό τους) και θα μαραίνεται!

Αφήστε τις ωμές καθαρισμένες πατάτες για μισή ώρα το λιγότερο σε κρύο νερό προτού τις τηγανίσετε. Έτσι γίνονται πιο τραγανές.

Για να διατηρήσετε τις πατάτες, τοποθετείστε τις σε σακούλα προσθέτοντας ένα μήλο.

Μην καταψύξετε τις πατάτες. Η θερμοκρασία στο δοχείο θα μετατρέψει το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Θα πρέπει έπειτα να αποθηκεύσετε τις πατάτες μέχρι και δύο εβδομάδες σε 50 βαθμούς για να μετατρέψετε τη ζάχαρη πίσω στο άμυλο. Πάντα αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε σκοτεινό, δροσερό, ξηρό μέρος με καλή ροή αέρα.

Για υγιείς πατάτες ρόστο, βράστε τις για 5 λεπτά, κατόπιν τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τις στο φούρνο.

Χρησιμοποιήστε πατάτες με ψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο για να φτιάξετε πατάτες ρόστο. Οι καλές αμυλούχες πατάτες είναι: russet και Idaho.

Οι πατάτες που χρησιμοποιούνται με τη φλούδα είναι πιο θρεπτικές απ' ότι αποφλοιωμένες. Χρησιμοποιήστε μαλακό σφουγγαράκι για να τις τρίψετε πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Για να φτιάξετε πατάτες πουρέ πιο αφράτες προσθέστε μια πρέζα μαγειρικής σόδας κατά το ψήσιμο.

Εκτός από το άλας στο νερό, χρησιμοποιήστε λίγο ξίδι για να βράσει γρηγορότερα, ειδικά για τις πατάτες, θα τις κρατήσει πιο άσπρες.

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine