Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Ντομάτες

Αν θα ψήσετε ολόκληρες ντομάτες στο φούρνο προτιμείστε να τις βάλετε μέσα σε σινάκια των muffins για το ψήσιμο. Ψεκάστε τις ή ραντίστε τις με ελαιόλαδο. Αφού ψηθούν και τις αφαιρέσετε από το σκεύος θα δείτε ότι έχουν διατηρήσει το σχήμα τους και μπορούν να κάτσουν στο πιάτο.

Το φώς δεν ωριμάζει τις ντομάτες. Η θερμότητα βοηθά περισσότερο. Αποθηκεύετε τις ντομάτες με τα κοτσάνια προς τα κάτω. Διατηρούνται περισσότερο και μένουν πιο φρέσκιες.

Για να ξεφλουδίσει μια ντομάτα: με την άκρη του μαχαιριού κόβεται ένα ρηχό «Χ» στο κάτω μέρος της ντομάτας και την βάζετε σε κοχλαστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε παγωμένο νερό. Αφήστε να κρυώσει και ή ντομάτα θα καθαρίζετε ως δια μαγείας.

Επιλέξτε τις μικρότερες, επίπεδες, λεπτά ξεφλουδισμένες ντομάτες, για την παρασκευή σαλτσών. Όχι μόνο θα δώσουν στη σάλτσα καλύτερης ποιότητας, η γεύση θα είναι επίσης καλύτερη.

Βάλτε μια μπανάνα για να ωριμάσετε τις άγουρες ντομάτες σε ένα κλειστό δοχείο ή πλαστική τσάντα. Θα ωριμάσουν πολύ γρήγορα.


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine