Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Πραγματοποιήθηκε με Μεγάλη Επιτυχία ο Διαγωνισμός Μαγειρεύω Κυπριακά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 3-4 Μαΐου ο 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυπριακής Παραδοσιακής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΥΠΡΙΑΚΑ» για παιδιά και νέους 10-18 ετών, καθώς και έκθεση παραδοσιακών τροφίμων και ποτών.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.  Το διαγωνισμό και την έκθεση διοργάνωναν από κοινού το Intercollege (τμήμα Επισιτιστικών Σπουδών) και το Εικονικό Μουσείο Τροφίμων και Διατροφής.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Παράλληλα, βασική επιδίωξη ήταν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις, τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Κυπριακής Κουζίνας και να εκτιμήσουν την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού. Επίσης σκοπός και της έκθεσης παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, ήταν να προωθήσουν μικρές τοπικές γαστρονομικές επιχειρήσεις.

Οι παραδοσιακοί χοροί, οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια ήταν μόνο μερικές από τις όμορφες καινοτομίες που είχαν εισάγει οι διοργανωτές για φέτος, επιπλέον καινοτόμες δραστηριότητες μπήκαν στην όλη εκδήλωση με τις πρωτοβουλίες κοινοτήτων, ( Αθηαίνου και τα παραδοσιακά της, Ανώγυρα και το παστέλι της αγρός και τα γλυκά-αλλαντικά του Κατωκοπιά και οι λουκουμάδες – πόμπες της κ.α) με παρουσιάσεις των παραδοσιακών εδεσμάτων και άλλων συναφή απασχολιών. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρουσία γιαγιάδων και που έκαναν αναπαράσταση τα γαστρονομικά παραδοσιακά εδέσματα. Οι CyChefsστήριζαν την εκδήλωση βραβεύοντας παιδιά που διακρίθηκαν! ο Γιώργος Κυπριανού (CyChefs) ήταν και ο γενικός συντονιστής όλων των εκδηλώσεων!

Φωτογραφικό Υλικό:

mageireuokipriaka002

mageireuokipriaka001

mageireuokipriaka004

 

 

 

 

mageireuokipriaka003

mageireuokipriaka005

mageireuokipriaka006

 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine