Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Η Κυπριακή Κουζίνα στην καρδιά της Κίνας.

Στα πλαίσια των εορτασμών της προεδρίας της Κυπριακής δημοκρατίας και μέσω των εκδηλώσεων της πρεσβείας μας στο Πεκίνο από τις 9 μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου ομάδα από κύπριους  chefs, κανταδόρους από τη Λεμεσό και συγκρότημα παραδοσιακών χορών μάγεψαν και μετέφεραν το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση από τη κουλτούρα της Κύπρου στους κινέζους προσκεκλημένους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν για 5 συνεχή βράδια στα ξενοδοχεία Hilton και Gallery του Πεκίνου. Oι βραδιές τελούσαν υπό την αιγίδα της Κυπριακής πρεσβείας και μέγα χορηγός ήταν η εταιρεία ΚΑΝΙΚΑ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές, γλυκά και σαλάτες, να δοκιμάσουν κυπριακά κρασιά, ζιβανία και κουμανταρία. Οι δε κανταδόροι κατάφεραν να ντύνουν τις βραδιές με όμορφες καντάδες και όχι μόνο. Οι παραδοσιακοί μας χοροί μάγεψαν το κοινό και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η παρουσία της KANIKA HOTELS με επικεφαλή τον executive chef Αντώνη Νικολάου (cychefs), την αρχιζαχαροπλάστη Μαριάννα Μακρομμάλη και τον chef Φραγκέσκο Μάστρου έδωσαν κυριολεχτικά παράσταση.

Οι βραδιές άρχισαν με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και ακολούθησε εναρκτήρια ομιλία από την πρέσβειρα μας στη Κίνα.  Στην παρουσία κυβερνητικών προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών, μελών των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στα πλαίσια της δωδεκαήμερης παραμονής η κυπριακή αποστολή είχε την ευκαιρία επίσης να επισκεφτεί αρκετά αξιοθέατα του Πεκίνου, να δοκιμάσει αυθεντικές κινέζικες δημιουργίες αλλά και να εγκαθίδρυση μια γαστρονομική γέφυρα μεταξύ κίνας και Κύπρου..

Πολλές είναι οι φορές που οι Cychefs παρουσίασαν μέσα από την δραστηριότητά τους ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, στήριξαν και υποστήριξαν την κουζίνα του τόπου μας. Συνεργάστηκαν με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και συνεχίζουν να προσφέρουν σεμινάρια και επιμόρφωση σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την γαστρονομία της Κύπρου μας.  Διατηρείστε λοιπόν και μεταδώστε την Κυπριακή κουζίνα και στα παιδιά σας , γιατί δεν είναι τυχαίο που σήμερα εντυπωσιάζουμε ακόμα και την μακρινή Κίνα.

Οι μέρες είναι δύσκολες και έπονται και χειρότερα (το απευχόμαστε) για αυτό  επιβάλλεται να επενδύσουμε στο τουριστικό και γαστρονομικό μας προϊόν που είναι άλλωστε από τα μοναδικά (αν δεν είναι και το μοναδικό) δυνατό, οικονομικό μας ατού και  κίνητρο .

Ευχή μας και ελπίδα είναι να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για το καλό της Κύπρου και του λαού μας.

pekino001 pekino002
pekino003 pekino004
pekino005 pekino006
pekino007 pekino008
pekino009 pekino010
pekino011 pekino012
pekino013

 We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine