Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ΓΑΣΤΡΟΓΝΩΣΙΑ 2010

Στις 4 – 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης η καθιερωμένη ανά δεύτερο χρόνο, έκθεση τροφίμων και ποτών « Γαστρονομία – Γαστρογνωσία 2010»

Την σημαντική αυτή έκθεση συνδιοργάνωσαν η εταιρεία”Giorgallis fair”, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, η Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Έντιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κύριος Αντώνης Πασχαλίδης και η όλη εκδήλωση στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.

Πέραν των 90 επιχηρήσεων και οργανισμών παρουσίασαν τα καινούργια τους προιόντα και υπηρεσίες. Το παρόν τους έδωσαν με δικό τους εντυπωσιακό περίπτερο και οι CyChefs. Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για την εξαιρετική γαστρονομική ιστοσελίδα www.cychefs.com καθώς και για το βιβλίο «Χρώμα και Άρωμα Κουζίνας» των CyChefs.

Την έκθεση επισκέφτηκαν 12 χιλιάδες και πλέον επισκέπτες, εκ των οποίων 4 χιλιάδες ηταν επαγγελματίες του κλάδου επισίτισις, ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμμάτων.

Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, ήταν και οι παρουσιάσεις ποτών κοκτέιλ από τον σύνδεσμο “Barmen” και οι παρουσιάσεις συνταγών από γνωστούς κύπριους Σέφ.

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων δραστηριοποιήθηκε και φέτος με την πραγματοποίηση διαγωνισμών μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τα κολλέγια και τις ξενοδοχειακές τεχνικές σχολές . Με την καινοτομία ολοκληρωμένων κουζίνων, τέλεια εξοπλισμένες, διεξήχθηκαν οι ζωντανοί διαγωνισμοί, Οι κουζίνες ήταν μια μεγάλη χορηγία της εταιρείας “Angelo po” που αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία “ Anco”.

Ηταν επίσης εμφανές η διεξαγωγή των ζωντανών διαγωνισμών «ανοιχτού εστιατορίου» από ομάδες μαγείρων ξενοδοχείων και εστιατορίων. Ο εξοπλισμός του ανοιχτού εστιατορίου ήταν χορηγία της εταιρείας “CaterCom” Οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες για την διεκπεραίωση των μενού ήταν όπως πάντα ευγενή χορηγία της “ Zanussi - Electrolux” από την εταιρεία “Hadjikyriakos Ltd”. Τα αποτελέσματα των πιο γνωστών διαγωνισμών που διεξήχθηκαν είναι τα ακόλουθα:

 1. Σεφ της χρονιάς αναδείχτηκε ο κύριος Ανδρέας Βουζούνης από την εταιρεία SODEXO.

ΧΟΡΗΓΟΣ: Χορηγός στην κατηγορία αυτή ήταν η εταιρεία “Amaxulus Prime Foods ltd”

 1. Ζαχαροπλάστης της χρονιάς ο κύριος Δημήτρης Ιωάννου από το ξενοδοχείο “Four seasons”.

ΧΟΡΗΓΟΣ: Χορηγός στην κατηγορία αυτή ήταν η εταιρεία “Elle & Vivre by cosmos trading”

 1. Νεαρός Αρχιμάγειρας της χρονιάς ο κύριος Βαλεντίνος Μιχαήλ από το ξενοδοχείο “Four seasons”

ΧΟΡΗΓΟΣ: Χορηγός στην κατηγορία αυτή ήταν η εταιρεία “Alion fresh vegetables” αρωματικά από την Κύπρο

 1. Τα χρυσά μετάλλια στον διαγωνισμό ανοιχτού εστιατορίου πήραν τα ξενοδοχεία “Four seasons” και “Le Meridien” Στην γενική κατάταξη το “Four seasons” πήρε την πιο ψιλή βαθμολογία.

ΧΟΡΗΓΟΣ: Χορηγός στην κατηγορία αυτή ήταν η εταιρεία “Primefarms” αλλαντικά

 1. Στο “grand prix”, διαγωνισμός που διαγωνίζονται ανα 3 επαγγελματίες σεφ, με το χρυσό μετάλλιο στέφθηκαν τα ξενοδοχεία “Le Meridien” και το “Four seasons” στη γενική κατάταξη το ξενοδοχείο “Four seasons” πήρε την πιό ψιλή βαθμολογία

ΧΟΡΗΓΟΣ: Χορηγός στην κατηγορία αυτή ήταν η εταιρεία “S & N Soteriou”

 

Τους διαγωνισμούς έκρινα οι πιο κάτω γνωστοί Κύπριοι Σεφ καθώς και Σεφ παγκοσμίου φήμης από το εξωτερικό:

 1. Ο κύριος Tony Jackson από την Σκωτία
 2. Ο κύριος Vella Josef από την Μάλτα
 3. Ο κύριος Gordon Galea από την Μάλτα
 4. Ο κύριος Στέφανος Χρυσάνθου
 5. Ο κύριος Γιώργος Δαμιανού
 6. Ο κύριος Γιάννης Γρηγορίου
 7. Ο κύριος Χρίστος Χριστοδούλου
 8. Ο κύριος Χάρης φιλίππου

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου εκφράζει και δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους τους χορηγούς, στηριχτές καθώς και όλους τους εκθέτες που συμμετείχαν και στήριξαν την «Γαστρονόμια – Γαστρογνωσία 2010».

gastrocychefskiosk1

Ο Γιώργος Κυπριανού των CyChefs με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού

gastrocychefskiosk2

Ο Γιώργος Κυπριανού των CyChefs με τον Γιώργο Τσόκκο της εταιρείας

WeKreate Tsokkos Consultants Ltd

- υπεύθυνη για την δημιουργία & διαχείρηση της νέας ιστοσελίδας των CyChefsWe respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine