Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Νοεμβριος 07

Hinge

Ψάξτε την άρθρωση του κοχυλιού. Μοιάσει με ραφή γύρω από μια ομαλή γωνία. Βάλτε το ειδικό μαχαίρι στρειδιών στη ραφή, με τη λεπίδα παράλληλη στη ραφή. Χρησιμοποιήστε το σημείο αυτό, για να ανοίξετε το στρείδι λικνίζοντας το μαχαίρι πέρα δώθε ήπια αλλά σταθερά . Μόλις περάσει το μαχαίρι, μπορείτε να στρίψετε τη λεπίδα που ανοίγει την άρθρωση λίγο περισσότερο. Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία, σπρώχνοντας  βαθμιαία το μαχαίρι έως ότου κόψετε την άρθρωση εντελώς.

Oysters

 Τα στρείδια είναι εποχιακά. Ο παλαιός κανόνας για τα οστρακοειδή υποστηρίζει ότι οποιοσδήποτε μήνας (στην αγγλική γλώσσα) έχει το γράμμα R είναι ένας καλός μήνας για οστρακοειδή. Αυτοί είναι οι πιο κρύοι χειμωνιάτικοι μήνες, και τα οστρακοειδή προτιμούν τα κρύα νερά. Το σημαντικό είναι πως στα θερμά νερά υπάρχει μια αύξηση   στα βακτηρίδια και τα οστρακόδερμα μπορούν να είναι επικίνδυνα για κατανάλωση. 

Shallot

Το λατινικό όνομα για το (κονάρι) κρεμμυδάκι είναι Allium Ascalonicum. Το όνομα αναφέρεται στην Ascalon, μια αρχαία παλαιστινιακή πόλη όπου θεωρείται η γενέτειρα του κρεμμυδιού. Έχει γεύση από ένα πικάντικο μίγμα κρεμμυδιού και σκόρδου. Το χρώμα του μπορεί να ποικίλει από χλωμό καφετή μέχρι το χρώμα του τριαντάφυλλου, και η σάρκα είναι άσπρη   με πράσινους ή πορφυρούς χρωματισμούς.

Τα κρεμμυδάκια αυτά καίγονται εύκολα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ζάχαρή. Για αυτό το λόγο, πρέπει να τα σοτάρετε γρήγορα σε χαμηλή έως μέση θερμοκρασία. Κατά την χρήση σους σε σαλάτες ή κρύες σάλτσες απλά καθαρίστε τα, τυλίξτε τα για λίγο σε πετσέτα να στραγγίσουν από το χυμό τους και μετά βάλτε τα στην συνταγή. Τα κρεμμύδια θα κρατήσουν για περίπου έξι μήνες εάν αποθηκεύονται σε δροσερό και  ξηρό μέρος.

Slice meat

Για να τεμαχίσετε κρέας σε λεπτές λωρίδες όπως γίνεται στα κινέζικα εδέσματα, παγώστε ελαφρώς το κρέας  σας και θα κόβεται πολύ πιο εδέσματα, παγώστε ελαφρώς το κρέας  σας και θα κόβεται πολύ πιο εύκολα. 

Roast

Το ρόστο με κόκαλο ψήνεται πιο γρήγορα από το εκείνο που θα ψήσετε χωρίς κόκαλο, γιατί το κόκαλο μεταφέρει τη θερμότητα στο εσωτερικό του κρέατος πιο γρήγορα. 

Hamburger

Για πιο ζουμερά βοδινά μπιφτέκια, προσθέστε νερό πριν να τα ψήσετε στη σχάρα.( ½ φλιτζάνι νερό για κάθε ½ κιλό κιμά)  

Cauliflower

Για να διατηρήσετε το κουνουπίδι άσπρο ενόσω ψήνεται, προσθέστε λίγο γάλα στο νερό.
Για να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές όταν βράζετε κουνουπίδι, τοποθετείστε στην επιφάνεια του νερού φέτες από ψωμί της προηγούμενης μέρας. 

Potatoes

Αφήστε τις ωμές καθαρισμένες πατάτες για μισή ώρα το λιγότερο σε κρύο νερό προτού τις τηγανίσετε. Έτσι γίνονται πιο τραγανές.  

Lettuce

Τα μαρούλια διατηρούνται καλύτερα αν δεν πλυθούν  όταν πρώτο φυλαχτούν στο ψυγείο. Τα φύλλα μένουν πιο τραγανά όταν την μέρα που θα χρησιμοποιηθούν ή από την προηγούμενη πλυθούν,  στραγγιστούν και φυλαχτούν στο ψυγείο. 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine