Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Μαρτιος 08

Ρύζι
Βάλτε το ρύζι σε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι για να κρατήσετε τα ζωύφια και την υγρασία έξω. Αποθήκευσε με αυτό τον τρόπο σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι σας θα διαρκέσει για τους μήνες.

mar08a

Πατάτες
Μην καταψύξετε τις πατάτες. Η θερμοκρασία στο δοχείο θα μετατρέψει το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. θα πρέπει έπειτα να αποθηκεύσετε τις πατάτες μέχρι και δύο εβδομάδες σε 50 βαθμούς για να μετατρέψετε τη ζάχαρη πίσω στο άμυλο. Πάντα αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε σκοτεινό, δροσερό, ξηρό μέρος με καλή ροή αέρα.

mar08b

Ανοιχτήρι των δοχείων
Το ανοιχτήρι των δοχείων πρέπει πάντα να πλένετε και να αποστειρώνετε μετά από κάθε χρήση. Τα τρόφιμα που μένουν στη λεπίδα θα χαλάσουν και θα μολύνουν ενδεχομένως το προϊόν στο επόμενο άνοιγμα. Το προσωπικό σας πρέπει να εκπαιδευθεί σε αυτή την διαδικασία ασφάλειας. Αυτό είναι κάτι που ο επιθεωρητής υγείας θα ψάξει σίγουρα.

mar08c

Αποξηραμένων μπαχαρικών
Μην χρησιμοποιείτε την ίδια ποσότητα αποξηραμένων μπαχαρικών κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ωσάν να ήταν φρέσκα. Να θυμάστε ότι χρειάζεστε μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας των φρέσκων.

mar08d

Μπισκότων
Η ζύμη των μπισκότων μπορεί να παγώσει μέχρι και τρεις μήνες σε έναν αεροστεγές δοχείο ή στην κατάψυξη για τρεις έως τέσσερις ημέρες.

mar08e

Πιάτα για το γεύμα
Όποτε είναι δυνατόν, ζεστάνετε τα πιάτα για το γεύμα σας ελαφρώς στο φούρνο για να διατηρηθεί το φαγητό πιο πολύ ώρα ζεστό.

mar08f

Ρύζι
Όταν μαγειρεύετε ρύζι να θυμάστε πως 1 φλιτζάνι ωμό ρύζι αποδίδει τρία φλιτζάνια ψημένο.

mar08g

Αυγών
Τα ασπράδια των αυγών πρέπει πάντα να είναι σε  θερμοκρασία δωματίου πριν κτυπηθούν. Να είστε σίγουροι πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος από κρόκου και ότι το σκεύος και το σύρμα είναι καθαρά. Η κρέμα, αφ' ενός, πρέπει να είναι καλά παγωμένη. Για το μεγαλύτερο όγκο, παγώστε τα σκεύη σας πριν αρχίσετε να κτυπάτε την κρέμα.

mar08h

Κρεμμυδιού
Εάν χρειάζεστε μόνο το μισό του κρεμμυδιού, κρατήστε το άλλο μισό πάνω στη ρίζας. Θα διαρκέσει περισσότερο.

mar08i

Αυγό
Για το τέλειο βρασμένο αυγό, καλύψετε το με κρύο νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το νερό να βράζει. Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και καλύψετε το. Αφήστε τα αυγά μέσα στο νερό για 8-9 λεπτά. Στραγγίξετε το νερό και τοποθετήστε τα αυγά στο παγωμένο νερό για να σταματήστε τη διαδικασία ψησίματος.

 mar08j

 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine