Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Νοεμβριος 08 ΙΙ

Βούτυρο Ghee

Ghee, είναι η ινδική λέξη για το καθαρό βούτυρο. Είναι καλός για το τηγάνισμα επειδή έχει τα στερεά γάλακτος, είναι ανάλατος που σημαίνει ότι δεν καίγεται τόσο γρήγορα όπως το κοινός βούτυρο.

nov08a 

Γαλλικό βούτυρο

Έχετε σκεφτεί να δοκιμάσετε ένα ευρωπαϊκό βούτυρο; Τα βούτυρα γαλλικού τύπου έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους από τα κοινά βούτυρα. Κατά συνέπεια η περιεκτικότητα τους σε νερό είναι χαμηλότερη, καθιστώντας το βούτυρο πιο αρωματικό (αλλά και ακριβότερο).

 nov08b

Κάπαρη

Πριν μαγειρέψετε τη κάπαρη πρέπει να τη μουλιάστε σε χλιαρό νερό για δέκα λεπτά και έπειτα να τη στεγνώσετε σε χαρτί κουζίνας.

 nov08c

Φρούτα για μαρινάρισμα

Τα φρούτα όπως o ανανάς, το ακτινίδιο, και τα πορτοκάλια είναι ενζυμικά μαριναρίσματα που λειτουργούν πραγματικά καλά με τις ασιατικές γεύσεις όπως τις ρίζες, το σκόρδο και τα τσίλι κόλιανδρου. Αυτά τα μαριναρίσματα είναι αρκετά δραστικά μια ώρα για τα θαλασσινά και λίγο παραπάνω για το κόκκινο κρέας.

nov08d 

Μαριναρισμένο κοτόπουλο

Το κοτόπουλο χρειάζεται λιγότερο χρόνο να μαριναριστεί από το κόκκινο κρέας, εκτός αν χρησιμοποιείτε μαρινάδα με βάση γαλακτοκομικά π.χ γιαούρτι, τότε ένα βράδυ είναι αρκετό.

 nov08e

Μαύρο ρύζι

Σύμφωνα με τον κινεζικό μύθο το μαύρο ρύζι ήταν φυλαγμένο αποκλειστικά για τον αυτοκράτορα.

 nov08f

Μαγιονέζα

Η παρασκευή μαγιονέζα είναι εύκολη. Η τέχνη είναι να προστεθεί το λάδι σας πάρα πολύ αργά επειδή ο κρόκος των αυγών δεν μπορεί να το απορροφήσει, αλλιώς το μίγμα θα χωρίσει. Εάν όμως συμβεί, μην πετάτε το μίγμα. Ξεκινήστε τη διαδικασία πάλι με 2 κρόκους αυγών. Κατόπιν, αντί της προσθήκης του λαδιού προσθέστε το χωρισμένο μίγμα.

 nov08g

Σάλτσα σόγιας

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα καταπληκτικό υγρό. Είναι αλμυρό, ξινό, γλυκό, αψύ και αρωματικό. Η σάλτσα σόγιας είναι ένα μίγμα των ζυμωμένων μαύρων φασολιών και σογιάλευρου.

nov08h 

Λαχανικά ρόστο

Τα ψημένα λαχανικά φούρνου μπορούν να πολτοποιηθούν και να προστεθούν σε μια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά για μια ξεχωριστή γευστική αλλαγή.

nov08i 

Χυμός λεμονιού για μαρινάρισμα

Η ανάμίξη χυμού από λεμόνι με λάδι εξασφαλίζει τη μαλακότητα στο κρέας. Ο χυμός δεν θα κάψει το κρέας ενώ το κιτρικό οξύ από το λεμόνι διασπά την πρωτεΐνη, κάνοντας το κρέας πιο μαλακό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οτιδήποτε γεύσεις φαντάζεστε. Μερικές είναι σκόρδο, πιπερόριζα και φρέσκα αρωματικά.

nov08j 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine