Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Ιανουαριος 09

Πατάτες ρόστο

Χρησιμοποιήστε πατάτες με ψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο για να φτιάξετε πατάτες ρόστο. Οι καλές αμυλούχες πατάτες είναι: russet και Idaho.

jan09a

Κομμένα μήλα και αχλάδια

Κόψετε τα μήλα και τα αχλάδια σε μπολ με παγωμένο, αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και σκουπίστε τα με χαρτοπετσέτα κουζίνας και διατηρήστε τα για περισσότερο χρόνο χωρίς να χάσουν το χρώμα τους.

jan09b

Ζαχαρώνοντας τα κέικ
Κατά προτίμηση κάνετε το κέικ σας από την προηγούμενη νύχτα, περάστε το με το σιρόπι ή σύμφωνα με τη συνταγή, και παγώστε το μέχρι την επόμενη ημέρα. Ποτέ μην πουδράρετε ένα κέικ που δεν έχει στεγνώσει καλά.
 

jan09c

Ψήνοντας τα μακαρόνια

Πάντα προσθέστε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο στο νερό που βράζετε ζυμαρικά οποιουδήποτε είδους. Θα τα κρατήσει από του να κολλάνε το ένα στο άλλο.

jan09d

Υλικά συνταγών

Μόλις αποφασιστούν οι επιλογές για το μενού οποιουδήποτε πάρτι, γράψτε κάτω τα υλικά που απαιτούνται, δίπλα σε κάθε συνταγή. Αποφεύγετε έτσι αγορές και το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής.

 

jan09e

ξτρα σκόρδο στο φαγητό

Εάν έχετε βάλει πάρα πολύ σκόρδο στο φαγητό ή στη σάλτσα μπορείτε να εξουδετερώσετε τη γεύση με το μαϊντανό (αυτό θα λειτουργήσει με την αναπνοή σας επίσης).
 

jan09f

Cream Brule

Κατά παραγωγή της Crθme Brulιe προσθέστε ένα ολόκληρο αυγό στα ασπράδια για να σιγουρευτείτε ότι η κρέμα σας θα δέση καλά.
 

jan09g

Λευκό κουνουπίδι

Για να διατηρήσετε το κουνουπίδι άσπρο κατά την διάρκεια του βρασίματος, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο νερό.
 

jan09h


Ψήσιμο του κάβουρα

Πάντα τοποθετείτε το καβούρι σας σε κρύο νερό κατά το μαγείρεμα του. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια συνδεμένα με το σώμα, ετσι ώστε να έχετε μια ωραία παρουσίαση μετά.
 

jan09i

Aλάτια

Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από γεύσεις διαφορετικών αλάτων, και - όπως το κρασί - κάθε ένα έχει μια διακριτική γεύση και μια μυρωδιά ανάλογα με την περιοχή που προέρχεται .
 

jan09j

Μύδια

Τα μύδια πρέπει να ανοίξουν όταν μαγειρεύονται. Έτσι πετάξτε όσα δεν ανοίξουν.
 

jan09k

Φακές

Υπάρχουν περισσότεροι από 150 διαφορετικοί τύποι φακών, αλλά στην Κύπρο τείνουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιο κοινές κόκκινες, καφετιές, και πράσινες ποικιλίες.
 

jan09l

Ξιδάτα παντζάρια

Εάν θέλετε να φτιάξετε ξιδάτα παντζάρια αφαιρέστε πρώτα μισό εκατοστόμετρο από το μίσχο - αυτό σταματά το χρώμα στο νερό πάρα πολύ.

jan09m

Καλαμάρι

Το καλαμάρι είναι γρήγορα κινούμενα ψάρια, που ωθούνται όπως ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο στο νερό. Όταν απειλούνται, εκτοξεύουν επίσης ένα μελανωμένο υγρό. Περιέχετε σε έναν πρόσθετο σάκο στο κορμί τους. Το μελάνι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ένα πλούσιο καφετί χρώμα σε σάλτσες και ζυμαρικά.
 

jan09n

 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine