Πατήστε Επάνω Στην Εικόνα Για Καλύτερη Ανάλυση

Αυγουστος 09

Όταν κτυπάτε κρέμα
Όταν κτυπάτε κρέμα, κρατάτε λίγη πίσω για να την προσθέσετε την τελευταία στιγμή. Με αυτό το τρόπο, εάν πήξει πολύ η κρέμα στο κτύπημα προσθέστε  την υγρή κρέμα για να την επιστρέψετε σε μια τέλεια υφή.

aug09a

Για να αδειάσετε το μπουκάλι της ντομάτας
Για να αδειάσετε τη σάλτσα ντομάτας από το μπουκάλι, μην χτυπάτε τον πάτο της μπουκάλας και μην την ‘τινάζετε’. Τινάξτε το μπουκάλι από τη μία πλευρά στην άλλη έως ότου μπορείτε να δείτε ότι το περιεχόμενο έχει αρχίσει να ρέει (περίπου 30 δευτερόλεπτα)

aug09b

Ψάρι
Για να εξασφαλίσετε ότι τα ψάρια είναι φρέσκια, κοιτάτε να έχουν λαμπερά μάτια και το δέρμα τους να είναι ολισθηρό.

aug09c

Φιλετάρισμα γλώσσας
Όταν φιλετάρετε ψάρι γλώσσα, ξεκινήστε από την λευκή πλευρά να αφαιρείται το δέρμα και μετά την γκρίζα.

aug09d
Ξέπλυμα φλιτζανιών από μέλι

Εάν πρέπει να αδειάσετε μέλι, μελάσες, σιρόπι καλαμποκιού ή άλλα παχύρρευστα υγρά από γυαλί σε φλιτζάνι τότε ξεπλύνετε το φλιτζάνι με κρύο νερό πρώτα. Θα είναι ευκολότερο να τα ξεπλύνετε μετά.

aug09e

Ψήσιμο γλυκών με χυμό μήλου
Κατά την ψήσιμο γλυκών στο φούρνο, αντί να χρησιμοποιείτε λάδι, αντικαταστήστε το με χυμό μήλου. Όχι μόνο είναι πιο διαιτητική αλλά δίνει και καλύτερη γεύση.

aug09f


Καλαμπόκι
Μουλιάστε το καλαμπόκι για 10 λεπτά σε νερό, στραγγίστε το καλά και αρχίστε το τηγάνισμα. Το καλαμπόκι σκαει με τη μετατροπή της υγρασίας στον πυρήνα του καρπού σε ατμό και την ανατίναξη, έτσι του δίνει μια ώθηση.

aug09g

Αφράτες τηγανίτες
Για αφράτες και τραγανιστές τηγανίτες, αντικαταστήστε το υγρό στη συνταγή με σόδα.  Δοκιμάστε το επίσης και στις βάφλες!

aug09h

Τσόφλι αυγού
Για να αποτρέψετε τα τσόφλια των αυγών από το ράγισμα, προσθέστε λίγο αλάτι κατά την διάρκεια του βρασίματος.

aug09i

Για πιο πολύ χυμό λεμονιού
Για να πάρετε περισσότερο χυμό από τα φρέσκα λεμόνια, αφήστε τα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, κυλήστε τα σφιχτά στην παλάμη του χεριού σας ή σε μια σκληρή επιφάνεια, προτού τα στύψετε.

aug09j

 

 


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine